Rising Stars 2017 blikken vooruit op nieuw seizoen

In 2017 kroonden Jonas Merckx (ATP-585) en Luna Meers (WTA-896) zichzelf tot Rising Stars. Hoe blikken zij terug op hun prestatie en wat verwachten de twee sterren van het nieuwe seizoen?

“Ik kijk elk jaar enorm uit naar de verschillende toernooien van de RSTT, elk met hun eigen charme”, blikt Merckx vooruit. “Het zijn gezellige toernooien op toffe clubs waar ik met veel plezier kom spelen. Behalve Eupen dan, want daar regent het altijd. (lacht) Nee, ook Eupen is een ontzettend leuk en plezant toernooi.”

Merckx steekt niet onder stoelen of banken dat het initiatief van BNP Paribas Fortis een echte meerwaarde is. “Dankzij de steun van BNP Paribas Fortis kunnen de Belgische spelers zich elke zomer in eigen land tonen. Ik ben mij alvast aan het voorbereiden op een schitterende zomereditie!”

“Ervaring opdoen”

Ook Meers blikt meer dan tevreden terug op de RSTT van afgelopen seizoen. “Vorig jaar heb ik zonder veel verwachtingen deelgenomen aan de RSTT, ik wilde wat ervaring opdoen op het internationale circuit. Het eerste toernooi, met name dit van De Haan, was zo’n fantastische ervaring dat ik ook elk volgend toernooi absoluut wilde meespelen. Het is een geweldig gevoel te kunnen spelen in eigen land. Ook de organisatie was super vriendelijk en professioneel. Als ik hier nu op terugkijk, kan ik alleen maar zeggen dat ik er ten volle heb van genoten. Dit ook dankzij BNP Paribas Fortis, een sponsor die zorgt voor een uitstekende omkadering.”

Meers hoopt dit jaar opnieuw van de partij te zijn, maar of dit zal lukken is voorlopig koffiedik kijken. “Aangezien ik momenteel geblesseerd ben, valt het nog af te wachten of ik een toernooi kan meepikken.”