The future of Belgian tennis

De Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis is een uniek tenniscircuit dat in 2010 in het leven werd geroepen door BNP Paribas Fortis en enkele Mecenassen uit het Belgische Tennis.

Kansen geven

Met dit initiatief wensen BNP Paribas Fortis, Tennis Vlaanderen en de Association Francophone de Tennis, jong Belgisch tennistalent (de ‘Rising Stars’) de kans te bieden om verder op te klimmen op de internationale rankings zonder daarvoor naar het buitenland te moeten trekken.

Voor dames en heren, in Vlaanderen en Wallonië

Het circuit omvat maar liefst tien internationale toernooien, zowel voor dames als voor heren.

De toernooien worden zowel in Vlaanderen als in Wallonië georganiseerd en het prijzengeld varieert van $ 15 000 t.e.m. $ 25 000.

Samenwerking

Het zijn de lokale tennisclubs zelf, die in samenwerking met de federaties en onder het goedkeurend oog van de Internationale Tennisfederatie (ITF), instaan voor de organisatie van deze future-tornooien.

BNP Paribas Fortis, We Are Tennis

De groep BNP Paribas is een fervente en actieve sponsor van het tennis, waarbij belangrijke waarden als prestatiegerichtheid, elegantie en fair play hoog in het vaandel worden gedragen.

Sinds 1973

De relatie tussen BNP Paribas en het tennis gaat terug tot 1973, toen de Franse tennisfederatie de bank vroeg om de bouw van de centrecourtloges van Roland Garros te financieren. Ondertussen is onze relatie met de tennissport een van de langste uit de geschiedenis van alle sportdisciplines.